Jymy | vikten att vara äkta
Jymy jäätelö on uusi, lisäaineeton, puhdas ja parhaista raaka-aineista valmistettu täysin suomalainen luomuherkku, jota Suomisen Maito, pieni jäätelötehdas valmistaa Aurassa.
20436
home,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-20436,ajax_fade,page_not_loaded,,wpb-js-composer js-comp-ver-4.2.3,vc_responsive

 

header

slide4


Det viktigaste är att vara ÄKTA

När man tillverkar den bästa möjliga glassen är förutsättningen färsk, ekologisk mjölk som kommer till oss på morgonen, färskmjölkad på ett kosprångs avstånd, från Suominens mjölkgård. I vår lilla glassfabrik blandas mjölken med bl.a. bär, kaffe, choklad, vanilj, lakrits – helt ekologiska de också. De med passion skapade smakerna kärnas efter det till läcker, färsk, ekologisk JYMY-glass. Smaka så förstår du hur riktig glass ska smaka.

akta 


Jymy Mint Chocolate

Färsk ekologisk mynta och stark och livlig Cru Virunga Originalbönor 70% mörk choklad. Denna organiska direkta handelskakao odlas i buffertzonen i Virunga National Park. För Veganer & alla Ice Creams Connoisseur en 100% ekologisk superfood glass. Lokal helkorn organisk havrebas.

förpackningsstorlekar: 500 ml / 125 ml

ingredienser och näringsvärdenJymy Two Berries

Jordgubbe och vild blåbär. 30% av hela glassinnehållet är utsökt, ekologisk bär från Finlands rena natur. För veganer och alla glassfiskare en 100% ekologisk superfood glass. Lokal hela ekologisk havrebas.

förpackningsstorlekar: 500 ml

ingredienser och näringsvärden


Jymy rabarber

Rabarberna långa saftiga stjälkar har en unik smak, smakad i kulinariska världen för över 5000 år. Delikatesser som härrör från Kina och Tibet, säljs till tio gånger priset
av kanel i 16th century France. Växt i Finlands arktiska rena natur. Nu som en kyld glädje – Jymy Rabarberglass.

förpackningsstorlekar: 500 ml / 125 ml

ingredienser och näringsvärden


havut2

havut
manty_can_eng

Jymy 1917 tall

Det har funnits tider då barkmjöl i brödet var ett överlevnadsvillkor för finländarna.
Tallarnas årsskott är nu själen i vår söta men fräscha Jymy 1917-ekoglass. Jymy 1917 är en med tall smaksatt glass som på ett helt nytt, elegant och skogsvaniljaktigt vis smakar ren finsk natur. Smaka själv, så vet du vilka skatter vårt land bjuder på.

förpackningsstorlekar: 500ml

ingredienser och näringsvärden


lemon_img

lemon_img
lemon_can_eng

Jymy citron

För Sicilianska ekologiska citroner typiska sötma och smak föds ur Medelhavets klimat, ur soliga dagar och kalla nätter, kombinerad med Etnas vulkaniska jordmån. Som färsk saft varsamt blandad i mjölk, till en unik fräsch sommardelikatess

förpackningsstorlekar: 500ml / 210ml

ingredienser och näringsvärden


lakritsi2

lakritsi
lakritsi_can_eng

Jymy lakrits

Den söta och aromatiska lakritsroten var en av antikens
mest kända medicinalväxter. Denna nordiska
favoritsmak, som påminner om salmiak, finns nu som ekologisk JYMY-lakritsglass.

förpackningsstorlekar: 500ml / 210ml

ingredienser och näringsvärden


Mustikat2

Mustikat
mustikka_can_eng

Jymy blåbär

Våra blåbär är skogsblåbär från norra Finlands ekologiskt märkta barrskogar och fjällhedar. I vår glassfabrik passerar vi själva dessa hela ekologiska bär till en blåbärspuré som blandas i glassen.

förpackningsstorlekar: 500ml / 210ml

ingredienser och näringsvärden


mansikat2

mansikat
mansikka_can_eng

Jymy jordgubb

Våra finska ekologiska jordgubbar av den söta bärarten Polka har mognat under den ljusa finska sommaren på odlingen i Aura. Jordgubbspurén tillverkar vi själv i glassfabriken av hela bär – därför har JYMY-jordgubbsglassen en fyllig jordgubbssmak samt en nyans av fräsch citron.

förpackningsstorlekar: 500ml / 210ml

ingredienser och näringsvärden


maitokahvi2

maitokahvi
maitokahvi_can_eng

Jymy kaffe latte

Kaffet vi använder till vår JYMY Kaffe latte-glass är bryggt på brasilianska ekologiska Arabica-bönor från plantagen Fazenda Senhora de Fátimas. Bönorna torkas i solen, skeppas till Finland och mörkrostas sedan av vårt kafferosteri, Mokkamestarit i Tammerfors. Kaffet mals och bryggs strax innan glasstillverkningen för att ge en stark, nyanserad smak av ekologisk espresso.

förpackningsstorlekar: 500ml / 210ml

ingredienser och näringsvärden


suklaa2

suklaa
suklaa_can_eng

Jymy choklad

Jymy choklad är tillverkad med den nyanserade Cru Virunga Original Beans 70% mörka choklad. Denna ekologiska choklad köps direkt från odlare i Kongo, Virunga, där vi är med i skyddsarbetet av de världens sista vilda bergsgorillorna. Ur den distinktiva smaken urskiljs en aning svart te, fyllig choklad och varm körsbärig nyans.

förpackningsstorlekar: 500ml / 210ml

ingredienser och näringsvärden


vanilja2

vanilja
vanilla_can_eng

Jymy vanilj

Vår vaniljglass får sin fina vaniljsmak av hela, fuktiga och blanka ekologiska vaniljstänger som vi klyver och skrapar ur för hand. De ekologiska Planifolia Bourbon-vaniljstängerna kommer från Madagaskar och har en riklig, bäraktig vaniljarom med en ton av rom, russin och lite balsamico.

förpackningsstorlekar: 500ml / 210ml

ingredienser och näringsvärden


puolukat2

puolukat
puolukka_can_eng

Jymy lingon

Denna glass får sin smak av de finaste bären vi har i Norden: vilda, ekologiska lingon från Lappland. Bären som mognat under den finska sensommaren passerar vi till bärpuré i vår glassfabrik.

förpackningsstorlekar: 500 ml / 210 ml

ingredienser och näringsvärden


 


pienitehdas

jatskiikoni

Den lilla glassfabriken

Vår lilla glassfabrik ligger i den lilla staden Aura i västra Finland, bara några kilometer från den ekologiska mjölkgården som dagligen producerar vår färska mjölk. I vår lilla fabrik tillverkar vi Jymy-glassen med hög grad av handarbete och hantverkstradition. Till och med de ekologiska Bourbon-vaniljstängerna från Madagaskar klyvs och skrapas för hand för att åstadkomma en ren och äkta vaniljsmak.

 

lehmaikoni

Lyckliga kor

Korna på Suominens mjölkgård kan med rätta kallas för lyckliga, eftersom deras liv har gjorts så bekvämt som möjligt. Korna kan ströva fritt då de vill och blir mjölkade när de själva känner för det. Alla deras måltider består av GMO-fri föda från gårdens egna ekologiska ängar och åkrar. Då denna ekologiska mjölk är vår huvudingrediens tror vi faktiskt att du kan känna smaken av kornas välmående i den färdiga glassen.luomu

Rent ekologiskt tänkande

Vår filosofi då det gäller mjölk och bär grundar sig på färsk, lokal och ekologisk produktion. Detta gäller självklart också de utländska ekologiska ingredienser som vi valt med omsorg och hängivenhet. Alla råvaror uppfyller våra ambitiösa krav på ekologi och kvalitet. Det gäller allt från mjölk till ekologiska brasilianska kaffebönor och vaniljstången från Madagaskar. Också sättet vi väljer och hanterar våra ingredienser inverkar direkt på glassens smak och struktur. Vi har valt att tillverka vår glass på ett arbetsdrygt och tidskrävande sätt. Men det garanterar att Jymy-glassen har en ren och oslagbart läcker smak. Smaka så förstår du.


Jymy får du i dessa butiker, och listan växer varje dag.