Siirry sisältöön
Jymyn tarina

Alussa oli vain puhdas maito

Olemme aina uskoneet kahteen asiaan: puhtaisiin parhaisiin raaka-aineisiin ja kaiken turhan välttämiseen. Näiden lisäksi puhtaan nautinnon resepti sisältää rutkasti vastuullisuutta ja roppakaupalla läpinäkyvyyttä.

Kuva1
jymy_etusivu_hero_taustavari

Me

Suomisen Olli ja Samuli ovat Suomisen Maidon perustajia ja olleet mukana alusta alkaen. Yksi viidestä perustajajäsenestä oli tunnettu kokki ja mediapersoona Jyrki Sukula, joka vaikuttaa nykyään enemmän taustajoukoissa. Olli toimii nyt toimitusjohtajana ja Samuli enemmän Suomisen perheen maitotilalla varmistamassa, että meille riittää tuoretta laadukasta maitoa joka päivä. Samuli vastaa myös poikien luomukanalan toiminnasta, josta käyttämämme kananmunat tulevat. Molemmat ovat kuitenkin vahvasti mukana Jymyn matkassa. 

Meitä jymyläisiä on noin 20 hengen iloinen ja ahkera joukko huolehtimassa jäätelöidemme tuotannosta, tuotteiden kehittämisestä, laadusta, logistiikasta, myynnistä ja markkinoinnista eli kaikista toimintaamme liittyvistä tehtävistä. Töitä on monenlaisia ja kaikkien panosta tarvitaan, jotta kokonaisuus toimii ja pystymme toimittamaan herkullisia jäätelöitä jäätelökansan nautittavaksi. 

Jymy – Jäätelönautinto puhtaimmillaan

Jymy on alusta saakka halunnut olla suunnannäyttäjä jäätelönautintojen maailmassa.

Vuonna 2014 syntyi ajatus jäätelöstä, jonka valmistamisessa yhtä tärkeää kuin se, mitä siihen laitetaan, on se, mitä siihen ei laiteta. Luomu Jymyjä seurasivat vegaaniset luomujäätelöt ja matalakaloriset Vapaus jäätelöt, ja vuonna 2021 lanseerasimme hiilinegatiivisen jäätelösarjan – ensimmäisenä Suomessa, vuonna 2023 oli vuorossa 900 ml perhepakkaukset.

Valmistamme Aurassa kaiken mahdollisen alusta loppuun itse. Hillot ja kastikkeet keitetään, vaniljatangot raaputetaan, taikinapalat leivotaan ja murustetaan, voi ruskistetaan ja kinuskit kiehautetaan omissa tiloissa. Näin tekemällä vaalimme ruoan puhtautta ja turvallisuutta, luomme työpaikkoja Auraan ja varmistamme, että tuotteen maku on juuri sellainen kuin sen pitääkin olla.

Raaka-aineissa vähemmän on enemmän tarkoittaa vähemmän välikäsiä, enemmän jäljitettävyyttä. Maito Jymy-jäätelöihin tulee omalta lähitilalta ja tunnemme maidon lypsäneet lehmät jopa nimeltä. Tiedämme myös, mitä näiden lehmien laiduntamiin peltoihin on kylvetty viimeisten 25 vuoden aikana. Läheltä ja Suomesta tulevat myös muut tärkeät raaka-aineet: kerma, marjat ja kananmunat. Vegaanisissa jäätelöissä käytämme kotimaista härkäpapua ja gluteenitonta kauraa.

Jymy on olemassa tuodakseen iloa ja herkullisuutta ihmisten elämään jäätelön muodossa, ja haluaa tehdä sen vastuullisella tavalla, joka huomioi planeettamme ja sitä uhkaavan ilmastomuutoksen.

Jäätelönautinto puhtaimmillaan syntyy vastuullisuudesta

Haluamme tehdä Suomen parasta jäätelöä mahdollisimman vastuullisesti ja läpinäkyvästi. Se tarkoittaa muun muassa kotimaista tuotantoa, mahdollisimman lähellä tuotettuja raaka-aineita, vähäisiä välikäsiä ja jäljitettävyyttä. 

jymy_lehma_1000x700

Usein kysytyt kysymykset

Missä Jymy jätskit valmistetaan? Entäpä vegaaniset jäätelöt, löytyykö niitä? Mikä on Jymyn hiilijalanjälki? Vastasimme useimmin askarruttaneisiin kysymyksiin, kurkkaa vastaukset!

faq_lehma

Tutustu tiimiimme